Microsoft NAV 2017 versus Accountview

Door
In Blogs

Alternatief voor Accountview: Microsoft NAV 2017

Blisss Software is gespecialiseerd in ERP Software van Microsoft: NAV 2017 (ook wel Navision genoemd). navision-of-accountviewWe hebben er jaren geleden voor gekozen om ons te specialiseren in Navision omdat het (naar onze bescheiden mening) het meest gebruiksvriendelijke en volledige ERP-pakket is.

Gebruiksvriendelijk omdat het qua werkwijze veel lijkt om andere bekende Microsoft software als Word en Outlook. Volledig omdat het één pakket is voor uw boekhouding, logistiek, productie en assemblage, CRM en planning. Daarnaast zijn koppelingen met Outlook en uw webshop eenvoudig in te richten.

Steeds vaker krijgen wij vragen van mensen die een alternatief zoeken voor het boekhoudpakket Accountview. Accountview is een prima boekhoudpakket, maar het mist veel functionaliteiten die NAV 2017 wél heeft. Om een eventuele overstap van Accountview naar NAV 2017 zo soepel mogelijk te laten verlopen, heeft Microsoft een specifieke methodiek ontwikkeld: ‘Rapid Start’.

Eenvoudig overstappen vanaf Accountview naar NAV 2017 met ‘Rapid Start’

dynamics-nav-2017-versus-accountviewDe grootste uitdaging wanneer u overstapt van ERP-pakket, is het veilig overzetten van alle data van het ene naar het andere systeem. Doordat NAV 2017 van Microsoft is, wordt het overzetten van de data heel eenvoudig. Het werkt als volgt:

  1. De data vanuit Accountview wordt geëxporteerd naar Microsoft Excel.
  2. Deze Excel exports worden ingeladen in NAV 2017. Omdat Excel en NAV 2017 werken volgens dezelfde ‘spelregels’ weet u zeker dat alle informatie op de juiste plaats in uw nieuwe ERP-systeem komt te staan.
  3. Binnen 10 dagen staan daardoor uw klanten, leveranciers, artikelen en rekeningschema in NAV 2017.

Zo kunt u eenvoudig overstappen; zonder rompslomp en zonder verlies van uw kostbare data.

De voordelen van NAV 2017

NAV 2017 is de nieuwste versie van Microsoft Navision en werkt veilig vanuit de Cloud. dynamics-nav-2017-of-accountview
Deze versie voorziet u van alle belangrijke informatie over uw bedrijfsprocessen.

NAV 2017 werkt perfect samen met andere Microsoft software zoals Outlook. Lees in dit artikelen meer over de nieuwe koppeling met Outlook, waarmee u vanuit Outlook veel handelingen in uw ERP pakket kunt doen. De koppeling tussen Outlook en NAV 2017 is in onze ogen een enorme aanwinst voor zowel productie- en handelsbedrijven als voor zakelijk dienstverleners.

Daarnaast maakt NAV 2017 onderdeel uit van Dynamics 365. Hiermee biedt Microsoft flexibele en ontzettend complete bedrijfssoftware bestaande uit diverse modules. Denk daarbij bijvoorbeeld aan modules als ERP, Project management, CRM, Verkoop en Marketing.

Laat uw organisatie groeien in 2017

Bent u op zoek naar een alternatief voor Accountview? Start het jaar dan fris en leg nu de basis waarop u uw organisatie in 2017 laat groeien.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende demo en stap nu in 10 dagen over op NAV 2017.

Ik wil overstappen vanaf Accountview!