De AppSource: wat is het precies en hoe gebruik je het?

Door
In Blogs

AppSource

De AppSource: wat is het precies en hoe gebruik je het?

Zoals Android de Play Store heeft, heeft iOS de App Store. Ze zijn bekend voor iedereen, want eigenlijk iedereen maakt er wel gebruik van. Applicaties die in deze stores te vinden zijn hebben beide twee dingen gemeen: 1. Ze zijn relatief makkelijk te downloaden en te installeren, en 2. Ze voegen direct functionaliteiten voor een mobiel apparaat toe. Met dit zelfde principe heeft Microsoft nu de AppSource gelanceerd, dat zich richt op applicaties die zich passend maken voor de Microsoft applicaties. In dit artikel lees je wat er precies mogelijk is en hoe het werkt.

De Microsoft AppSource is dé online marktplaats voor applicaties voor: webapplicaties, de Dynamics- en Office 365 suite én Power BI. In feite kunnen deze applicaties alles omvatten: het kunnen integraties zijn met andere producten, maar het kunnen ook branche- specifieke oplossingen zijn zoals barcodescanning of een grafische planning (voor productie). Op deze manier is maatwerk dat NAV gebruikers kende verder gestandaardiseerd, maar wel nog steeds mogelijk.

 

Het voordeel

De AppSource is een (nieuwe) belangrijke steunpilaar voor de Dynamics Community. Het brengt namelijk een gecontroleerde en gecentraliseerde plek voor extra modules die functionaliteiten van de standaard kunnen uitbreiden. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 1.000 Microsoft Dynamics 365 applicaties opgenomen, welke zijn onderverdeeld in:

  • Business Central: 193
  • Finance & Operations: 285
  • Customer Engagement (Sales, Customer Service, Field Service en PSA): 545

Business Central is de nieuwste mogelijkheid binnen de AppSource, waardoor deze is voorzien van het minst aantal applicaties. Echter zijn het aantal applicaties sterk groeiende. Veel softwareleveranciers zijn namelijk constant bezig om producten naar de Cloud te brengen.

 

Waar vind ik de AppSource?

De Appsource is via deze link te benaderen. Als je eenmaal op de AppSource bent, kun je filteren op categorie, industrie en product. Ben je op zoek naar een specifieke applicatie dan kun je gebruik maken van de zoekbalk. Voer simpelweg je zoekcriteria in en krijg direct zo veel mogelijk resultaten in beeld die relevant zijn.

Elke app heeft een button met ‘gratis proeftijd’. Als er op deze button wordt geklikt krijg je of een directe download, óf je wordt doorverwezen naar de website van de ontwikkelaar. Deze zal je vervolgens helpen met het downloaden van de applicatie.