De 10 grootste succesfactoren bij een ERP implementatie

Door
In Blogs

1. Kennisniveau projectleider

De interne projectleider is van groot belang bij een ERP implementatie. Hier zijn andere vaardigheden van belang dan bij een rol als leidinggevende. Het is belangrijk dat deze persoon kennis heeft over de verschillende processen binnen de organisatie en het overzicht kan behouden.

2. Tijd beschikbaar bij de projectleider

Naast de benodigde kennis is het ook belangrijk dat de interne projectleider voldoende tijd beschikbaar heeft. In principe zal de interne projectleider minimaal de helft van de tijd besteden aan het project en rekening houden dat dit gedurende zes maanden het geval zal zijn.  Er kan ook overwogen worden om een externe projectleider in te huren.

3. Workload verp implementatieerdeling voor de kerngebruikers 

Ook de kerngebruikers zullen tijd vrij moeten maken voor het project. Omdat iedere kerngebruiker over specifieke kennis beschikt zullen ze allemaal voldoende tijd dienen vrij te maken.

4. Focus bij de gebruikers op standaard 

Focus je zoveel mogelijk op de standaard, en niet op maatwerk. Maatwerk zorgt voor meer werk en dus ook voor meer kosten. Commercieel directeur Dirko Wijers beschrijft het als: “Microsoft Dynamics NAV is net als een ui, hoe dieper je snijdt, hoe harder je moet huilen.”

5. Inzet van een stagiaire

Een van de grootste succesfactoren is de inzet van een stagiair tijdens een implementatietraject. De stagiair wordt voorzien van goede begeleiding en een volledige training en kan zodoende veel werkzaamheden verrichten. Werkzaamheden die anders door een junior consultant uitgevoerd zouden worden. Dit scheelt enorm in de kosten.

6. Openstaan voor verandering 

Een ERP implementatie is verandermanagement. De huidige processen en de werkwijze zullen (deels) veranderen. Wanneer medewerkers niet achter deze verandering staan is de kans groot dat het project géén succes wordt. Medewerkers dienen open te staan voor verandering en de voordelen er van in te zien.

7. Structuur 

Een bekende valkuil is om vóór een ERP implementatie te kiezen om structuur aan te brengen. Een chaotische situatie is namelijk moeilijk te automatiseren. De structuur is de basis. Zorg ervoor dat alle processen goed zijn vastgelegd in werkinstructies. Mocht dit niet het geval zijn is er de mogelijkheid om hiervoor een stagiair aan te stellen.

8. Leg de verantwoording bij het gehele bedrijf

Een ERP implementatie heeft invloed op de gehele organisatie. Leg de verantwoording hiervan dus niet alleen bij de IT-afdeling. Het doel is dat het gehele bedrijf van de ERP implementatie gaat profiteren.

9. Bespaar niet op training

Het trainen van medewerkers word vaak onderschat. Echter is het trainen van gebruikers van cruciaal belang en de kers op de taart van een ERP implementatie. Je wilt immers dat je hele organisatie op dezelfde manier werkt en van de implementatie profiteert.

10. Niet overhaasten

Een ERP implementatie vergt aandacht en tijd. Over het algemeen moet haast geen drijfveer zijn bij een dergelijk traject. “Gras gaat niet harder groeien als je eraan trekt”.