Waarom ERP noodzakelijk is voor een groeiend bedrijf

Door
In Blogs

De belangrijkste redenen waarom een groeiend bedrijf ERP nodig heeft

ERP-software is al tientallen jaren de basis van bedrijven. Velen denken echter dat ERP alleen noodzakelijk is wanneer je een groot bedrijf bent. Echter zijn er meerdere redenen waarom kleine groeiende bedrijven ERP nodig hebben om je bedrijf effectief te runnen.

ERP

Operationele efficiëntie

Een ERP-oplossing kan de operationele efficiëntie van een bedrijf helpen verbeteren. Bedrijven met een klein personeelsbestand en slechts een paar gedefinieerde processen kunnen vinden dat het gemakkelijk is om dingen georganiseerd te houden. Echter zodra een bedrijf groeit in werknemers, producten en/of processen, wordt het veel moeilijker om alles gestructureerd en efficiënt te houden. Het implementeren van een dergelijke oplossing kan helpen bij het stroomlijnen van processen, de communicatie tussen de afdelingen van de organisatie vergemakkelijken en zo veel mogelijk processen automatiseren. De huidige ERP-oplossingen integreren processen en gegevens uit alle delen van uw organisatie, zodat real-time gegevens op één centrale locatie worden gehuisvest voor elke afdeling.

 


Consistentie en nauwkeurigheid

Een ander groot voordeel van het implementeren van een ERP-oplossing is dat het helpt informatie op een consistente en nauwkeurige manier te bewaren. Vooral in organisaties waar verschillende afdelingen niet goed zijn geïntegreerd, is informatie inconsistent en soms onnauwkeurig.Dynamics NAV

Denk aan alle verschillende softwaresystemen die een groeiend bedrijf gebruikt voor de verschillende afdelingen: boekhouding, human resources, fulfilment, verkoop, marketing etc. Naarmate een nieuwe afdeling vorm krijgt, creëren ze vaak een eigen proces voor het bijhouden van gegevens. En hoewel het een tijdje kan werken, kan het op termijn problemen opleveren wanneer het bedrijf een bepaalde grootte heeft bereikt.

Een ERP-systeem kan fouten verminderen en de nauwkeurigheid van gegevens verbeteren, waardoor meer strategische beslissingen genomen kunnen worden. De huidige generatie oplossingen is flexibeler geworden dan oudere oplossingen, zodat de gehele organisatie op één samenhangende wijze kan werken. Op deze manier kan je bedrijf vloeiender en aanpasbaar worden aan de steeds veranderende bedrijfsgrootte en omgeving.

 

Mogelijkheid om te groeien

Een strategische keuze voor een groeiend bedrijf is een ERP-oplossing in de cloud. Er zijn tal van voordelen om met een cloud-gebaseerde oplossing te werken, niet de minste daarvan is het vermogen om op te schalen, naarmate het bedrijf zich ontwikkelt. Met een cloud-gebaseerde oplossing is investeren in de vooraf gemaakte kosten voor het kopen van een server en andere hardware niet nodig.


Maak uw organisatie efficiënter met ERP Software.