De maakindustrie van 2018

Door
In Blogs

Hoe de Cloud en Big Data de maakindustrie veranderen in 2018

De maakindustrie is het laatste decennium beïnvloed door snelle technologische ontwikkelingen. Traditionele productie is veranderd van mechanische processen naar geavanceerde automatisering. Steeds meer productiebedrijven gaan aan de slag met nieuwe technologieën om:

  • De productiesnelheid te maximaliseren en de kwaliteit van producten te verhogen,
  • Sneller in te kunnen spelen op de constant veranderende vraag van klanten,
  • Hun rol in de waardeketen te behouden en vergroten

De productiebranche gebruikt hiervoor technologieën zoals Internet of Things (IoT), Cloud computing en slimme software voor data-analyse. Om de concurrentie voor te blijven is het noodzakelijk voor fabrikanten om deze trends te volgen.


De Cloud en Big Data voor productiebedrijvencloud big data

Naar verwachting zal 75% van alle productiebedrijven in 2020 in de Cloud werken. Met het IoT staat apparatuur constant in verbinding met software. Er worden constant gegevens verzameld en verwerkt tot praktische informatie om het productieproces een stap beter, sneller of efficiënter te maken. Door de toegang tot belangrijke data zullen fabrikanten de besluitvorming verbeteren en zo ook de operationele efficiëntie.


Uitbreiding van de rol in de waardeketen

Klanten, zowel zakelijk als particulier, stellen steeds hogere eisen. Ze vragen een hogere kwaliteit van producten, snelle levertijden en scherpe prijzen. Steeds meer bedrijven reageren daarop door hun rol in de waardeketen uit te breiden. Ze schakelen vaker direct met de eindgebruiker. Groothandel en/of Retailer worden tegenwoordig steeds vaker overgeslagen in de weg van producent naar consument. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat zij zich online profileren, zorgen voor een wereldwijd inzichtelijke voorraad en verbeterde logistieke processen.


Scherper inzicht door verbeterde informatievoorziening

Door Cloud-gebaseerde platforms en betere systemen voor het verzamelen van informatie hebben fabrikanten nu meer inzicht in bedrijfsactiviteiten. Ze begrijpen simpelweg beter wat er daadwerkelijk binnen hun bedrijf gebeurt. Het IoT is tegenwoordig overal om ons heen en zorgt ervoor dat bijna élk oppervlak verandert in een sensor voor gegevensverzameling. Door Cloud computing en krachtige applicaties worden grote hoeveelheden informatie verzameld om zo het productieproces te verbeteren.

En deze mogelijkheid is tegenwoordig niet meer exclusief beschikbaar voor de multinationals van deze wereld. Ook het Nederlandse MKB kan ermee aan de slag. Weten hoe? Vraag dan onderaan deze pagina een demonstratie aan. Dan weet u direct hoe nieuwe technologieën uw bedrijf klaar maken voor de toekomst.

 

Agile productiemaakindustrie

De meeste fabrikanten zijn bekend met de Lean productie-filosofie. Het is dé filosofie die zich richt op het reduceren van verspillingen en het verhogen van de efficiëntie. De trend van Agile productie gaat juist over het reageren op veranderende klantbehoeften. Omdat de wensen en eisen van klanten zo snel veranderen, kunnen fabrikanten het verschil maken door binnen no-time nieuwe producten te introduceren. Het is een grote uitdaging om hierbij hoge kwaliteitsnormen te handhaven en de totale kosten te beheersen. Maar die uitdaging wordt wel een stuk kleiner (en leuker) door het gebruik van nieuwe technologieën.


Automatiseer je processen met een ERP-systeem

Veel bedrijven werken met meerdere softwareoplossingen tegelijk. Vaak zijn deze oplossingen niet geïntegreerd. De ‘berg’ aan gegevens die je bezit worden daardoor niet maximaal benut. Een alternatief hiervoor is gebruik maken van één ERP-platform. Wanneer alle data ondervangen wordt in één ERP-systeem, wordt het voor het management een stuk eenvoudiger om belangrijke strategische beslissingen te nemen. Het ERP-systeem biedt vervolgens de sterke basis voor het gebruik van IoT-technologieën, Cloud computing en Business Intelligence tools zoals Power BI.

Het begint met het implementeren van een krachtige ERP-oplossing zoals Microsoft Dynamics NAV 2018. Eén van de redenen waarom Dynamics NAV 2018 populair is onder fabrikanten, is de veelzijdigheid van het pakket. Zaken zoals financiën, verkoop, magazijn, productie & planning worden hiermee samengebracht. Bovendien krijg je een ERP-systeem dat eenvoudig integreert met andere Microsoft producten, zoals Power BI en Outlook. Waar wacht je nog op? Hoe eerder je ermee begint, hoe meer je kunt besparen!

Heeft u interesse in Dynamics NAV 2018?