Microsoft Dynamics 365 voor productiebedrijven

Door
In Blogs

De voordelen van Microsoft Dynamics 365
voor productiebedrijven.Microsoft Dynamics 365

Microsoft Dynamics 365: de gecombineerde oplossing van CRM, ERP en de volgende generatie zakelijke applicaties. De oplossing biedt diverse voordelen voor productiebedrijven. In dit artikel nemen we u mee door deze voordelen en vertellen we hoe u uw organisatie kunt transformeren.

Investeren in de toekomst van productiebedrijven 

Nog niet zo lang geleden werd het verhogen van productiviteit en het verhogen van de klanttevredenheid gezien als een grote uitdaging. Tegenstrijdig misschien zelfs. Dit verandert door de komst van Microsoft Dynamics 365 voor productiebedrijven. Deze oplossing geeft bedrijven in de maakindustrie beter inzicht in hun productieproces, meer efficiëntie, meer flexibiliteit en lagere kosten. Dynamics 365 maakt gegevens vanaf de werkvloer inzichtelijk en vertaalt dit naar informatie om de bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Dynamics 365: technologische sprong voorwaarts

Digitalisering verandert fundamenteel de manier waarop fabrikanten zaken doen. Het maakt het voor productiebedrijven mogelijk om een meer klantgerichte aanpak te hanteren. De technologie maakt het voor fabrikanten mogelijk om hun klanten te betrekken bij de ontwikkeling van hun product. Van ontwerp tot productie en oplevering. Het mooie van Dynamics 365 is in onze ogen dat het ‘schaalbaar’ is. Met ander woorden: de oplossing is zowel geschikt voor grote- als kleinere productiebedrijven. Nooit eerder was het zo toegankelijk voor productiebedrijven om de mogelijkheden van digitalisering toe te passen.

Uw productiebedrijf ‘transformeren’ met Microsoft Dynamics 365

Microsoft heeft een duidelijke visie op het gebied van digitalisering binnen productiebedrijven. Door de komst van Dynamics 365 transformeert Microsoft de werkwijze van productiebedrijven. Hieronder nemen we u mee door 6 effectieve methodes om uw productiebedrijf efficiënter te maken.

1. Supply chain optimaliseren

Door het verzamelen, integreren en visualiseren van supply chain data, krijgt u beter inzicht in bedrijfsprocessen. Dit maakt de processen efficiënter en zorgt voor een beter afgestemde samenwerking tussen productie, levering, service en verkoop.

2. Problemen oplossen en signaleren

Gebruikers van Dynamics 365 kunnen op afstand problemen in het productieproces signaleren en oplossen. Dit maakt het mogelijk om altijd overal en op elk apparaat uw productieproces te controleren en bij te sturen.

3. Benader klanten op een nieuwe manier

Productiebedrijven kunnen hun klanten dankzij Dynamics 365 sneller aan hen binden.
Door hen:

  • Voorafgaand aan het productieproces nauwkeurige prognoses te geven;
  • Inzicht te geven in het productieproces;
  • Sneller van een oplossing te voorzien in het geval van productiefouten. 
  • Relevante aanvullende services aan te bieden o.b.v. specifiek klantgebruik en inkoopgeschiedenis. 

4. Transformeer uw serviceafdeling in een winstafdeling

Dynamics 365 combineert data uit verschillende bronnen, zelfs vanuit bronnen ‘op locatie’.  Hiermee kan men op afstand de prestaties van bijvoorbeeld machines monitoren en proactief onderhoudsservices aanbieden. Op deze manier wordt de service afdeling efficiënter gemaakt. Hierdoor gaat deze afdeling geld opleveren, in plaats van dat deze afdeling alleen maar geld kost.

Voorsprong Dynamics 365 Microsoft5. Creëer een voorsprong op uw concurrentie door te innoveren

Microsoft heeft een software oplossing ontwikkeld die het makkelijker maakt om data te verzamelen en te delen tussen verschillende teams. Zo wordt het voor teams makkelijker om samen te werken in het ontwikkelingsstadium. Dit zorgt ervoor dat productiebedrijven sneller hun producten en hun processen kunnen innoveren.

6. Stel medewerkers in staat om efficiënter te werken

Dynamics 365 is dé software voor het opslaan en gebruiken van 360-graden klantdata. Dit zorgt ervoor dat medewerkers vervolgaankopen van een bepaalde klant efficiënter kunnen plannen. Daarnaast kan deze data gebruikt worden bij soortgelijke orders van nieuwe klanten. Dit gaat hand in hand met het geven van directe feedback door service monteurs of productiemedewerkers. Dit gebeurt aan de hand van ‘machine learning’.

 

Meer weten over Dynamics 365 voor productiebedrijven 

Blisss Software ziet Dynamics 365 als dé bedrijfssoftware waarmee organisaties kunnen groeien. Door méér en sneller inzicht te hebben in cruciale informatie, bedrijfsprocessen te optimaliseren en beter in te spelen op de klantbehoefte. Wilt u weten hoe Dynamics 365 uw productiebedrijf helpt groeien? Maak dan een afspraak met onze consultants of vraag een vrijblijvende demonstratie aan.

Ik wil meer weten over Microsoft Dynamics 365!