Industrie 4.0: de kracht van de ERP/MES-integratie

Door
In Blogs

ERP oplossing Blisss: NAV met productiefunctionaliteiten toegevoegd door ervaring

Blisss voorziet haar klanten van een moderne ERP-oplossing van Microsoft Dynamics NAV met functionaliteiten van financiën, inkoop en verkoop tot aan projecten. Door jarenlange ervaring met productiebedrijven biedt Blisss zowaar een complete ERP-oplossing voor productiebedrijven. Met functionaliteiten zoals kwaliteitsregistratie, een grafisch planbord, calculatie en kostprijs kan een productiebedrijf veel efficiënter, sneller en overzichtelijker te werk gaan. Doordat Microsoft en Blisss continu door ontwikkelen blijven productiebedrijven altijd up-to-date met de meest moderne ERP-oplossing.

 

Wat is MES?

Een MES (Manufacturing execution system)-systeem zorgt voor een snelle informatie-uitwisseling tussen het ERP-systeem en de productie. Hierbij focust het systeem zich op het product zelf. Facetten die onder een MES-systeem vallen zijn onder andere: productieplanning, traceability, kwaliteitsmanagement en onderhoud en beheer. Een MES-systeem resulteert in een efficiëntere werkwijze in de fabriekshal door real-time informatie en haalt het maximale uit je productieproces.

 

Lean

In de competitieve wereldmarkten van vandaag is het hebben van een lean productieproces belangrijker dan ooit. Het delen van informatie tussen de productiehal en bedrijfssystemen kan de efficiëntie van bedrijven optimaliseren. Nu het industriële Internet of Things (IoT) een revolutie teweegbrengt in de productie door intelligente apparaten in fabrieken te gebruiken, zijn er nog meer mogelijkheden om de bedrijfsvoering te verfijnen met betere gegevens- en procesintegratie.

Door de integratie van ERP- en productiedata voor nauwkeurige vraagprognoses, kunnen bedrijven de voorraad minimaliseren door overproductie te voorkomen. Aangezien ERP-systemen informatie bevatten over inventaris en klantvraag, en MES-systemen bepalen hoe deze te bouwen, kan de integratie van deze twee werelden de operationele efficiëntie helpen verhogen en organisaties in staat stellen flexibeler te worden en sneller te reageren op veranderende eisen. Daarnaast kan real-time informatie-uitwisseling tussen de bedrijfslaag en de productielaag de algehele apparatuur efficiëntie helpen verhogen, cyclustijden verkorten en het management meer inzicht geven om betere beslissingen te nemen.

smart industry

 

5 manieren om je productie Lean te maken door ERP en MES te integreren

1. Real-time productieaanpassingen

Veranderingen in vraag die worden vastgelegd in ERP-systemen kunnen worden ingevoerd in productieschema’s om ervoor te zorgen dat de geproduceerde hoeveelheden producten beter aansluiten op de vraag voor efficiëntere productie. De meeste machines op de werkvloer worden nu aangedreven door ingebouwde sensoren en besturingsmechanismen. Door draadloze sensoren via IoT kunnen lopende productieorders aangepast worden in de fabriekshal.

 

 2. Nauwkeurige Forecasts

Door het onderschatten van de vraag kan het product opraken wanneer de vraag van de klant het grootst is. Daarbij kan het de inkomsten verminderen en klantrelaties beïnvloeden. Onvoldoende voorraad is schadelijk voor de inkomsten op zowel korte als lange termijn, omdat vertragingen bij leveringen langdurige klantrelaties kunnen aantasten.

Door de vraag te hoog in te schatten dienen bedrijven van tevoren te investeren in een hoop extra voorraad, die vervolgens niet snel in winst omgezet kan worden. Aangezien de voorraad doorgaans tussen 25% en 40% van de activa omvat, is de vraagonzekerheid vaak de grootste invloed op de voorraadniveaus. Door ERP- en productiegegevens te integreren voor nauwkeurige vraagprognoses, kunnen bedrijven voorraden verminderen door overproductie te voorkomen.

 

3. Vermijd spoedorders

Door ERP en MES te integreren kunnen fabrikanten bijbestellen bij leveranciers voordat de voorraad onder een bepaald niveau daalt. Door afspraken met betrekking tot levertijden bij je klanten na te komen, kan je het vertrouwen winnen bij klanten en ze tevreden stellen.

Spoedorders zijn een van de belangrijkste supply chain risico’s vanwege de negatieve impact op de algehele prestaties. Het voorkomen van spoedorders zorgt ervoor dat er geen extra kosten ontstaan door het bestellen van materialen op het laatste moment en door het aanvragen van versnelde leveringen. Daarnaast minimaliseert het de mogelijkheid op productievertragingen.

 

4. Snel en gemakkelijk orders aanpassen

Door de klant gewenste productwijzigingen moeten zo snel mogelijk worden overgedragen aan productiesystemen om vertragingen van bestellingen te voorkomen. Ook moeten nieuwe productieprocessen die invloed hebben op productietijden en -kosten onmiddellijk worden gedeeld met bedrijfssystemen, zodat prijsinformatie of leveringsinformatie kan worden bijgewerkt.

 

lean

5. IoT staat voor kwaliteit

MES-systemen helpen bij het optimaliseren van processen op de werkvloer door het beheren van lopende werkzaamheden en het geven van real-time inzichtelijkheid. Daarnaast zorgt het voor de traceerbaarheid van zowel materialen als producten tijdens de gehele levenscyclus. Wanneer er een kwaliteitsprobleem optreedt kunnen er real-time meldingen aan bedrijfssystemen worden gemaakt om noodzakelijke correcties door te voeren. Het integreren van bovenstaande gegevens met ERP-systemen kan helpen om de planning te optimaliseren, kan fabrikanten helpen storingen te voorkomen en de productierun dynamisch aan te passen.

De integratie van MES met ERP-systemen stelt fabrikanten in staat om werkorders en andere behoeften te managen. Naarmate productieprocessen complexer worden, is het van essentieel belang dat alle relevante productgegevens van ontwerp tot levering worden bijgehouden om de productie-efficiëntie te optimaliseren.

Aangezien de MES- en ERP-systemen van fabrikanten vaak door verschillende softwareleveranciers worden gebouwd en verschillende talen spreken, kan de integratie van de systemen een uitdaging zijn. Blisss en Act-in maken deze integratie wél mogelijk. Tijdens de Kunststoffenbeurs 2018 in Veldhoven worden er verschillende presentaties gegevens over deze oplossingen, mocht je daar niet op kunnen wachten schroom dan niet om eerder contact op te nemen!

 

 

Ik wil een afspraak maken!