Microsoft Power BI

Door
In Blogs

Een interview met Power BI specialist: Kevin Rosendaal.

Blisss Software is gespecialiseerd in Microsoft Power BI. Business Intelligence (BI) staat voor het omzetten van gegevens naar informatie. Met deze informatie kunt u uw organisatie beter op doelstelling sturen en beter op de omstandigheden van morgen anticiperen. Power BI is een add-on van Microsoft waarmee u informatie inzichtelijk maakt vanuit meer dan 50 verschillende databronnen zoals Excel en Microsoft Dynamics NAV. Hiermee analyseert en presenteert u data overzichtelijk op uw mobiel, tablet of desktop.
Power BI Dashboard

 

De voordelen van Power BI: 

  • Standaard koppeling met Microsoft Dynamics NAV
  • Altijd en overal toegang tot (360-graden) rapportages
  • Integratie met Office 365
  • Eenvoudig te gebruiken voor iedereen binnen de organisatie

Om u een goed beeld van Power BI te geven zijn er een aantal vragen gesteld aan Power BI-specialist Kevin Rosendaal. Hij is binnen Blisss verantwoordelijk voor alle activiteiten omtrent Power BI.

Hoe is Power BI ontstaan?

“Het is een softwarepakket dat ontstaan is uit drie populaire, add-ons voor gegevensanalyse binnen Microsoft Excel, namelijk:

  • Power Query: Power Query maakt het mogelijk om data uit verschillende soorten databronnen op te halen. Dit kunnen o.a. databases zijn zoals MSSQL, MySQL, Oracle databases of Microsoft Access databases. Daarnaast worden ook web services ondersteund.
  • Power Pivot: Als de data met Power Pivot is opgehaald kun je de data achteraf wijzigen en opschonen of kolommen toevoegen op basis van bepaalde criteria.
  • Power View: Dit is het visualisatiedeel van Power BI. Power View bevat verschillende soorten visualisaties zoals staaf-, lijn- en cirkeldiagrammen voor het weergeven van data. Er zijn ook verschillende matrixen en KPI indicatoren beschikbaar.”

Power BI desktopHoe heeft Power BI zich de afgelopen tijd ontwikkeld?

“De software is een relatief nieuw product met een sterke basis, gebaseerd op de 3 add-ons voor Microsoft Excel: Power Query, Power Pivot en Power View. In 2016 heeft het Power BI-team hard gewerkt om de belangrijkste functionaliteiten zoals delen, dashboards en data verfijning echt bruikbaar te maken zodat het een optie is voor de klant.”

 

Waarom zijn klanten zó blij met Power BI?

“Klanten zijn blij  omdat het een betaalbare en flexibele oplossing is voor het opzetten van rapportages uit allerlei databronnen.”

Hoe helpt Power BI om een bedrijf beter te kunnen sturen?Power BI tablet

“Het geeft bedrijven de mogelijkheid om nieuwe stuurinformatie uit informatiesystemen inzichtelijk te maken. Bedrijven maken veelvoudig gebruik van softwarepakketten om gegevens te registreren maar doen hier vervolgens niks mee. Het haalt deze gegevens direct uit de bron en maakt het mogelijk om dit te visualiseren. Daarnaast maken bijvoorbeeld sales rapporten het mogelijk om de accountmanagers onderling te laten concurreren op omzet.”

Is Power BI de toekomst?

“Dit is geheel afhankelijk van wat Microsoft met het product doet. Tot nu toe is Microsoft heel goed bezig. Ze luisteren actief naar de feedback uit de community en passen daar hun roadmap en ontwikkelingen op aan. Wat dat betreft ziet het er dus goed uit.”

Kunnen we Power BI al aan het werk zien?

“Jazeker! Blisss geeft regelmatig gratis demo’s om toekomstige gebruikers een concreet beeld te geven van hoe Power BI werkt. Hierdoor zien zij daadwerkelijk wat Power BI doet en hoe het hen inzicht geeft in waardevolle informatie. Daarnaast zijn er veel video’s beschikbaar die een kijkje geven binnen Power BI, zoals bijvoorbeeld de video hieronder.

Vraag uw gratis demonstratie aan van Power BI