Succesverhaal ERP stagiair

Wie ben je en hoe ben je bij Blisss terecht gekomen?

Hallo! Ik ben Pim Wilbers, 22 jaar, en ik kom uit Nijmegen. Ik heb mijn Bachelor Bedrijfskunde en pre-master Information Sciences had afgerond. Daarna was ik op zoek naar een stage waarin ik mij kon blijven ontwikkelen als Bedrijfskundig IT’er. Via een oud studiegenoot ben ik bij Blisss terecht gekomen. Na een goed gesprek met Dirko ben ik vrij direct aan de slag gegaan.

Team van Blisss Software

Waarom koos je voor Blisss?

Vanaf het moment dat ik bij Blisss binnenliep wist ik dat ik hier ontzettend veel zou leren tijdens mijn stage. Blisss is een bedrijf vol jonge mensen. Dit zorgt voor een leuke, informele werksfeer waarin dag in dag uit hard wordt gewerkt. Het gaat er hier net iets anders aan toe dan bij veel andere bedrijven. Dat is ook wat het zo leuk maakt!

Wat vond je het meest interessant aan jouw stageperiode?

Het feit dat ik echt in het diepe werd gegooid. Ik kon me vastbijten in veel uitdagingen. Zo kreeg ik vrij snel de verantwoordelijkheid om bij een klant op locatie de inventarisatie te doen van de wensen. Daarna was het mijn taak om deze wensen de vertalen naar een inrichting van Microsoft NAV. Ik heb echt stappen gezet die voor mij persoonlijk van grote waarde zijn.

Wat was de grootste uitdaging?

Toch wel het feit dat je snel veel verantwoordelijkheid krijgt, al heb ik dit ook als zeer positief ervaren. Omdat je veel op eigen kracht mag doen leer je niet alleen veel over het werk maar ook over jezelf.

NAV ERP Training

Wat is het meest leerzaam geweest in jouw stageperiode?

Ik denk dat ik binnen Blisss veel dingen heb geleerd. Onder de streep heb ik vooral geleerd dat ik dit werk wil blijven doen in de toekomst. Ik ben graag in contact met de klant en de rol als consultant past hier goed bij. Door mijn ervaringen bij Blisss weet ik dat ik mij hier in de komende jaren in wil blijven ontwikkelen.

Hoe zag een doorsnee werkdag eruit voor jou?

Ik ben eigenlijk mijn dag meestal rond half 9 met, hoe cliché het ook mag klinken, een lekker bakkie koffie. Terwijl ik lekker aan het genieten van mijn koffie check ik mijn mail voor nieuwe info, zoals vragen van collega’s en klanten. Daarna kan ik altijd vrijwel direct aan de gang. Er is namelijk nooit een tekort aan werk. Tijdens de werkdag heb ik op meerdere momenten overleg met de projectleider en andere collega’s. Er zijn ook dagen dat ik op locatie bij de klant werk. Spannend, maar erg leerzaam! Iedere dag is weer anders. Als stagiair van Blisss stagiair ben je verzekerd van een gave club mensen en een ontzettend leerzame stageperiode.

Hoe was de begeleiding vanuit Blisss?

Aan de start van mijn stageperiode mocht ik deelnemen aan een Bootcamp, wat te vergelijken is met een trainingsweek. Daarin kreeg ik uitleg over Microsoft NAV. Tijdens deze Bootcamp word je meteen bekend met het systeem. In de periode die daarop volgde kon ik op ieder moment terecht bij mijn collega’s. Een paar weken geleden heb ik mogen deelnemen aan de Bootcamp Advanced waarin er echt diep in de materie werd gedoken. Vanuit Blisss is er altijd ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen, echt top.

Zijn er verder nog andere zaken die jij toekomstige stagiaires mee wil geven?

Tot slot is het leuk om te vermelden dat je de mogelijkheid hebt om bij Blisss te blijven werken na je stageperiode. Je kan naast je studie een bijbaan krijgen en wanneer je afgestudeerd bent kan je voor Blisss gaan werken als junior consultant!